LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

donderdag 24 januari 2013

De streek te paard verkennen

Andalusië, of liever gezegd de Axarquía, verkennen tijdens een onvergetelijke tocht te paard? Bij Finca Don Carmelo te Periana hebben Jakobien, Alain en Julia voldoende paarden ter beschikking voor begeleide paardrijtochten van een halve dagtocht inclusief tapas en drankje of een volledige dagtocht inclusief lunch. Het gaat hier niet om doorsnee routineritjes. De tochten gaan door velden en olijfgaarden, de paarden waden door rivieren en brengen u langs het meer van Viñuela. Waar nodig hun eigen weg zoekend. Waar het kan maken ze tijd voor een fijne galop. Echter altijd met respect en aandacht voor (het welzijn van) de paarden. Dit betekent wel dat de deelnemers de 3 gangen in het paardrijden (stap, draf en galop) moeten beheersen. Er wordt met comfortabele Spaanse of Engelse zadels gereden. Alle paardrijtochten vinden onder geoefende begeleiding plaats.
Geïnteresseerd?
Wij maken indien gewenst graag een afspraak voor u.

dinsdag 22 januari 2013

Fietsen door Málaga onder begeleiding van een Nederlandse gids

Fietsen in Málaga is een veilige en leuke manier om de stad te ontdekken. Tijdens een fietstour in Málaga laat een Nederlandstalige gids je de mooiste plekjes van de stad zien.

Op de fiets zie je in korte tijd veel bezienswaardigheden in Málaga en krijg je leuke achtergrondinfo.

Het fietsbedrijf Bike2Malaga werkt met Nederlandstalige gidsen die in Málaga wonen.


De ervaren gids is goed op de hoogte over de stad en kan leuke tips geven. In ongeveer 3 uur kom je tijdens de stadstour langs de highlights van de stad zoals:
- de overdekte markt van Málaga
- het Alcazaba
- de kathedraal
- de stierenarena
- de haven
- het strand etc.

Tijdens de fietstocht is er genoeg tijd om foto’s te maken en vragen te stellen.

Een tour is al mogelijk vanaf 2 personen.


Naast de Málaga City Fietstour zijn er ook nog:

  • Málaga Tapas en wijn Fietstour | route langs bezienswaardigheden met tapas en wijn

  • Málaga Panorama Fietstour | sportieve fietstocht met geweldig uitzicht over Málaga 

  • Wil je er zeker van zijn dat er een fiets beschikbaar is? Maak dan zonder reserveringskosten een boeking vooraf of vraag ons gerust om dit voor u te doen, wanneer u tijdens uw verblijf bij Casa Agradable een actief bezoek aan Málaga wilt brengen. Wij regelen het graag voor u.


    Bron: www.beleefmalaga.nl / www.bike2malaga.com


    woensdag 16 januari 2013

    De erfenis van de Moren

    De Moren hebben een belangrijke stempel op de regio gedrukt in de geschiedenis van Andalusië. Ruim 7 eeuwen bevolkten zij het zuiden van Spanje, hetgeen nog steeds terug te zien is in de architectuur van vele gebouwen in Andalusië. De Moren waren een verzameling van Arabieren, Syriërs, Egyptenaren en Berbers. In het jaar 711 na Christus bereikten de Islamitische veroveraars voor het eerst de kust van Andalusië. Al-Andalus was de naam die de Moren voor de regio gebruikten. Zij verdreven de bestaande heersers, de Visigoten, en maakten Córdoba tot de hoofdstad van het gebied. En om duidelijk te maken dat het de Moren waren die nu de heersers waren, lieten de leiders de Mezquita (de moskee) bouwen. De Moren brachten de islam als godsdienst met zich mee, maar lieten mensen met een ander geloof ongemoeid.
    Omdat het gebied over voldoende water beschikte, was Andalusië een paradijs voor de Moren. Vooral omdat zij gebruik konden maken van de irrigatiesystemen die eerder al door de Romeinen waren aangelegd. Zij bouwden deze verder uit en verbeterden ze. Dit leidde er onder meer toe, dat er voor het eerst sinaasappelbomen konden worden verbouwd in Europa.
    Na ruim 3 eeuwen, brokkelde de glorietijd van de Moren langzaam af en werden grote stukken van het gebied weer door de Christenen heroverd. Al snel was de overheersing van de Moren daarna verleden tijd. De Moslims die in het gebied achterbleven, werden in eerste instantie nog gedoogd, maar mochten later uitsluitend blijven als ze zich bekeerde tot het Katholieke geloof.
    Wat er daarna nog restte en wat ons nu nog doet herinneren aan de Moren, zijn de imposante bouwwerken die ze hebben achtergelaten, zoals de Mezquita in Córdoba, het Alhambra in Granada en de paleizen van het Real Alcázar in Sevilla.
    Op kleinere schaal is de zogenaame Mudejarstijl terug te vinden in diverse gebouwen in de witte dorpjes van de Axarquía. De Mudejar route brengt bezoekers langs verschillende dorpjes waar het Moorse verleden nog duidelijk zichtbaar is. Deze autoroute start in Arenas, waar ook onze B&B Casa Agradable te vinden is.

    zaterdag 5 januari 2013

    Driekoningen in Spanje, los Reyes Magos

    Waar op de avond van 5 januari in Nederland kinderen in groepjes van drie en verkleed als koningen over straat lopen, aanbellen bij de huizen, een liedje zingen en dan snoep, eten of tegenwoordig zelfs geld krijgen, is het feest van de Driekoningen in Spanje te vergelijken met het Sinterklaasfeest in Nederland of België met cadeaus en al.

    Wie?
    De tres Reyes Magos heten Melchior, Caspar en Balthasar, en zijn de drie wijzen die op reis gingen om het pasgeboren kindje Jezus te zoeken en te aanbidden. Op 5 januari komen de tres Reyes Magos per boot (daar waar mogelijk) aan in Spanje waarna meestal een optocht plaatsvindt, de Cabalgata de Reyes, waarin de drie koningen op wagens, paarden, olifanten, kamelen en onder begeleiding van muzikanten en andere verklede groepen door de stad of het dorp rondrijden. Dagen van te voren worden er echter al wijzen gesignaleerd in winkelcentra en cadeauwinkels om de brieven die de kinderen schrijven met daarop hun wensen in ontvangst te nemen en om foto’s te maken met de wijze mannen.

    Wat?
    Kinderen dienen van te voren op het balkon of onder een raam de schoen te zetten met daarin wat lekkers om zo de cadeaus van de Reyes Magos te ontvangen op de avond van 5 januari. Mochten de kinderen zich slecht hebben gedragen gedurende het jaar ontvangen ze carbón dulce, een zakje zoete houtskool. 6 januari is in Spanje een nationale feestdag en ook de dag waarop je op straat veel kinderen zult aantreffen die hun nieuwe speelgoed uit proberen.

    Lekker?
    De ouders en uiteraard ook de kinderen genieten tijdens het Driekoningen van de Roscón de Reyes, de Driekoningskrans, met of zonder slagroom. Traditioneel zit er ergens in de Roscón een boon verstopt en wie hem op zijn bord vindt moet de Roscón betalen. Tegenwoordig vindt je steeds vaker een klein poppetje of beestje in de krans. En dat betalen, daarvan komt in de praktijk natuurlijk niet veel van terecht.

    Bron: http://www.spanjevandaag.com/nationaalnieuws/driekoningen-in-spanje-los-reyes-magos/