LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

vrijdag 28 februari 2014

28 februari: Día de Andalucia

Vandaag is het 34 jaar geleden (1980), dat na een positieve uitslag van een referendum, de autonome deelstaat Andalusië onafhankelijk werd. Voor de inwoners van Andalusië reden genoeg voor een feest én om dit elk jaar op 28 februari weer over te doen!

Veel Andalusische dorpen en steden organiseren op deze dag verschillende activiteiten voor jong en oud zoals fietstochten, wandelingen, muziek, theater etc.
 
Musea zijn vaak gratis te bezoeken en natuurlijk wordt er veel gedanst, voornamelijk natuurlijk de Flamenco.

Natuurlijk zal het ook aan drank en lekker eten niet ontbreken!

Tijd voor een feestje dus!

zondag 16 februari 2014

Winnaars foto actie Casa Agradable bekend.

De uitslag is bekend!!


Bekijk hieronder de winnaars van onze foto actie!!


De stemmen zijn geteld en de drie winnaars zijn gekozen. SANNE, JOHN en MARIAN ontvangen binnenkort per post een cadeaubon van Euro 50,00 van Casa Agradable.

Sanne kan als winnaar bovendien nog rekenen op een afdruk van de winnende foto op canvas!!

 
Tot slot willen wij iedereen bedanken voor alle mooie foto's, het stemmen en alle fantastische reacties.

De foto's gaan wij niet alleen gebruiken om een mooi "ouderwets" fotoboek van 5 jaar Casa Agradable te maken.
Een aantal gaat u zeker terug zien op onze website of facebookpagina.

www.casagradable.com

woensdag 12 februari 2014

Foto actie B&B Casa Agradable


Bijna een maand geleden hebben wij in onze nieuwsbrief onze gasten opgeroepen mee te doen aan onze foto actie. We hebben ze gevraagd foto's in te sturen die ze tijdens hun verblijf bij Casa Agradable of in de omgeving tijdens een van de uitstapjes gemaakt hebben.

Uit de ruim 140 inzendingen hebben wij uiteindelijk 25 foto's gekozen, die vanaf vandaag op onze Facebookpagina en op Google+ te zien zijn.


Foto actie Casa AgradableTot 15 februari kunnen onze bezoekers aangeven welke foto's zij leuk vinden. Dat kan door deze te liken op Facebook, of om in Google+ dit in de reactie bij de betreffende foto('s) te vermelden of gewoonweg door ons een mail te sturen met daarin vermeld de meest favoriete foto's.

De 3 foto's met de meeste likes/reacties ontvangen een cadeaubon van Euro 50,00 van Casa Agradable. De allermooiste foto wordt bovendien op Canvas afgedrukt en naar de makers opgestuurd!! Bekijk alle inzendingen op onze facebookpagina of op Google+ en stem mee!

donderdag 6 februari 2014

Gewoon lekker naar het strand in: Nerja!


Nerja is in de regio Axarquía, het belangrijkste toeristische centrum van de Costa del Sol, en heeft een van de mooiste kustlandschappen rond de kust van Málaga aangezien de hellingen van de Sierra de Almijara uitlopen in zee en zo op een ongewone manier in dit mediterrane gebied een zeer ruige kustlijn wordt gevormd.

Met dit kustgebied met spectaculaire kliffen en de mooie kleine baaitjes en stranden maken van Nerja de perfecte bestemming voor een dagje strand.

Stranden in Nerja


Burriana is een breed zandstrand aan de oostkant van de stad. Het strand van Burriana is een van de belangrijkste stranden in Nerja. Alle voorzieningen zijn aanwezig en ook voor de inwendige mens is er uitgebreide keuze.  
 
Calahonda ligt aan de linkerzijde van het Balkon van Europa, midden in het centrum van Nerja.
Toegang tot het strand is via een smal gangetje aan de linkerkant van het Balcon de Europa, met een trap naar beneden.

Carabeillo ligt tussen Playa Carabeo (een kleine baai met zandstrand van 120 meter lang en 15 meter breed) en Burriana strand aan de oostelijke rand van Nerja.

Playazo is gelegen aan de westelijke kant van de gemeente en is het langste strand van Nerja.
Caletilla is een piepklein zandstrandje van slechts 50 meter lang, gelegen direct rechts van het Balcon van Europa.
Verder westelijk gelegen ligt Turret, qua aanbod van diensten het “tweede” strand van Nerja.

Nerja ligt op slechts 35 autominuten van Casa Agradable en heeft alles in zich voor een zorgeloos dagje zon, zee en strand.

dinsdag 4 februari 2014

Een kijkje in de geschiedenis van Andalusië


Het Renaissance-paleis Villalán uit de 16e eeuw, staat midden in het historische centrum van Málaga. In dit gebouw werd de omvangrijke kunstverzameling van Carmen Thyssen-Bornemisza ondergebracht.

Wanneer je door de prachtig verlichte kunstzalen loopt, word je direct herinnerd aan de enorme exotische aantrekkingskracht van Andalusië. De overweldigende verzameling van Andalusische kunst uit de 19e en 20e eeuw geeft een inkijk in de romantische landschappen rond de Middellandse Zee en laat zeer sprekende scenes uit het dagelijkse leven op zowel het platteland als in de stad zien.

In de schilderwerken zijn de meest uiteenlopende thema’s verwerkt; van spelende kinderen rond een bron tot vol beladen paardenkarren; kleurrijke scenes van de Feria in Sevilla, vissers, die hun vangsten in de haven van Málaga lossen, de Feria in Córdoba, de beroemde Romería door het landschap van Huelva, gewonde stierenvechter in de Arena, de boetelingen tijdens de processies gedurende Semana Santa, bandieten die in de kloof van Ronda een schuilplaats zoeken of het exotisch aandoende beeld van een Arabisch karavaan bij hun aankomst vanuit Noord-Afrika.

Al deze momenten zijn typerend voor het romantische Andalusië en voor velen zijn de tentoongestelde schilderijen ook representatief voor de rest van Spanje. Het is een weergave van de cultuur en  geschiedenis, maar natuurlijk ook de fantasie van schilders, schrijvers en reizenden, die naar Andalusië gekomen waren om het zuidelijkste deel van Europa te leren kennen. Een land van siëstas, grote gezinnen, katholieke gebruiken en een groot bijgeloof.

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is een geweldige gelegenheid om bijna letterlijk een kijkje te nemen in deze prachtige Andalusische geschiedenis!
 
Tot 26 april 2014 kunt u ook de tijdelijke expositie: Courbet, Van Gogh, Monet en Legér nog bezoeken.

Het museum is te vinden aan Calle Companía 10 in Málaga, is op maandag gesloten en verder alle dagen van de week tussen 10.00 en 20.00 uur geopend.