LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Over ons

In juli 2008 verruilden wij, Hans en Anne-Loes Schellekens, ons leven in het Brabantse Boxtel voor onze Spaanse droom. Op slechts drie kwartier rijden van de Zuid-Spaanse stad Málaga hebben wij onze droomplek gevonden, waar we sinds de herfst van 2008 onze Bed & Breakfast Casa Agradable runnen. Casa Agradable is dé uitvalsbasis voor een verkenning van het Spaanse platteland, de rijke cultuur van Andalusië én het strandleven.


Inmiddels kijken wij er niet meer van op als de boeren van het dorpje Arenas, waar we zijn neergestreken, met hun ezeltjes naar het land gaan. Dat er in de lokale kroegjes en restaurantjes plastic stoeltjes staan is ook geen probleem: de mensen zijn gastvrij. Zij zijn als de Brabanders: gemoedelijk, open en vriendelijk. Daarom voelen wij ons ook al vanaf het begin direct thuis in ons huis in de heuvels van de Axarquía, waar het alle dagen van het jaar goed toeven is. Alleen al het uitzicht is fabelachtig. Je kunt 360 graden in het rond kijken, met uitzicht op de Middellandse Zee, de bergen en de witte dorpjes die zo kenmerkend zijn voor deze streek.


Na een grondige verbouwing door een Spaanse aannemer en de nodige zelfwerkzaamheid, zoals het opnieuw voegen van het zwembad, veel breek- en sloopwerk en al het schilderwerk binnen en buiten, was Casa Agradable geboren. Vier gastenkamers, voorzien van toilet en badkamer ensuite, verhuren wij nu op de plek, waar we tijdens onze vijfde zoektocht op slag verliefd op werden. We hebben een prachtig overdekt terras waar het ontbijt geserveerd wordt, tal van kleine rustplekjes rondom het huis, een zonneterras bij het zwembad en als klap op de vuurpijl een dakterras met adembenemend uitzicht. Mensen kunnen elkaar ontmoeten, maar wie in alle rust een boek wil lezen kan dat ook.


We gaan ervoor
Wij liepen al ruim 12 jaar met de gedachten rond om het avontuur op te zoeken en naar Spanje, en dan bij voorkeur Andalusië, te emigreren. Niet omdat we genoeg hadden van Nederland, maar puur voor het avontuur en het opdoen van een nieuwe levenservaring. Een grote stap die je niet zomaar zet en waarover je lang nadenkt en droomt. Ook een stap, die vaak toch weer terzijde wordt geschoven door allerlei andere zaken, zoals je werk en overige persoonlijke omstandigheden. Zo ook bij ons; er waren lange tijd andere prioriteiten en ons avontuur zochten we in onze reizen naar verschillende landen.


September 2006 kwam echt het punt waarop we besloten serieus met onze emigratiedroom aan de slag te gaan en te kijken of we deze waar konden maken. We wilden heel graag kinderen, maar toen dat niet lukte, gingen we onbewust nadenken over hoe de toekomst er dan uit zou gaan zien en dat bleek uiteindelijk het laatste zetje in de rug om de knoop door te hakken. Zuid-Spanje genoot de voorkeur vanwege het klimaat, de culturele rijkdom en vooral de mentaliteit van de mensen.


Via internet oriënteerden we ons op alle zaken die verband hielden met emigratie en zo kwamen wij al snel bij de website van Het Roer Om, waar we ons aanmeldden voor deelname aan de emigratiedag. Wij zaten natuurlijk duidelijk nog in de beginfase en hadden ons voorgenomen alles stap voor stap te bekijken. Op basis van de voorinformatie, hadden we daarom voor ons zelf een lijstje gemaakt, met daarop de mensen met wie wij op deze dag graag in contact zouden komen. Omdat het spreken van de taal volgens ons een must is, stond Studytravel, een organisatie die taalreizen naar Spanje (en andere landen) aanbiedt, bovenaan dat lijstje. Toevallig raakten wij inderdaad als eerste in gesprek met Monique van deze organisatie en kregen van haar, naast veel andere nuttige informatie, ook het aanbod voor de emigratiereis naar Spanje, die zij in samenwerking met Het Roer Om voor het eerst in april zou organiseren. Een combinatiereis dus; enerzijds om Spaans te leren en anderzijds een eerste oriëntatie in het emigratieproces.


Die reis bleek voor ons een gouden greep. Tijdens een bijeenkomst met Nederlandstalige ondernemers maakten we kennis met Geert en Patricia van Hogar Creativo. Zij begeleiden en adviseren mensen van het begin tot het eind bij de aankoop van de woning en coördineren bovendien in het vervolgtraject de eventuele verbouwing. Het klikte direct. Daarom werd na terugkomst in Nederland eigenlijk al vrij snel het contact gelegd en keerden we in juni van dat jaar al weer naar Spanje terug voor onze eerste zoektocht naar een geschikte woning. Zoals vele anderen zochten wij naar de perfecte locatie om een Bed & Breakfast te starten. Onze wensen en voorwaarden hadden we vooraf bepaald en daar hebben we in onze zoektocht ook altijd aan vast gehouden. Dat maakte het niet eenvoudig om een geschikt object te vinden, maar zoals vaak: de aanhouder wint!!


Bestemming bereikt


Tijdens onze vierde trip hebben we uiteindelijk ons droomhuis gevonden. Een prachtig huis, in goede staat, gelegen op een soort van plateau in de bergen van de Axarquía, nabij Arenas. Een typisch Spaans wit dorpje met een Moors verleden, op afstand van het massatoerisme waar de Costa del Sol vaak zo berucht om is. Het was zoals gezegd liefde op het eerste gezicht.


Daarna volgde een hectische tijd. In Nederland liep alles gewoon door. Wij hadden onze woning al een half jaar daarvoor verkocht en deze moest eind maart overgedragen worden. Onze spullen werden opgeslagen en we namen onze tijdelijke intrek in een chalet op een camping in onze woonplaats. Bovendien hadden we allebei ook nog onze werkgevers én besloot Hans ook nog na 21 jaar samen te hebben gewoond, toch een huwelijksaanzoek te doen, zodat er ook nog een bruiloft geregeld moest worden. Daarnaast was er natuurlijk dan ook nog de spanning of de koop door kon gaan en alles goed geregeld kon worden. Maar de koop kwam mede dankzij Hogar Creativo rond en zo werd 5 mei 2008 voor ons lettelijk en figuurlijk Bevrijdingsdag. Op die dag werd het contract getekend en werden de sleutels overhandigd. Zo waren wij plots de trotse eigenaar van ons droomhuis in Spanje.


Toen ging alles razendsnel. We maakten afspraken met onze Spaanse aannemer, zochten in juni snel nog alle benodigde materialen uit, waarna eind juni met de verbouwing gestart werd. Wij waren zelf toen nog in Nederland, maar onder toeziend oog van Hogar Creativo werd om te beginnen ons privé-gedeelte professioneel en efficiënt verbouwd. Op 14 juli namen wij vervolgens afscheid van onze familie en vrienden uit Nederland en gingen wij in onze auto op weg naar Spanje, om daar twee en een halve dag later onze voorlopige intrek in de garage te nemen.


Ook wij keken natuurlijk naar alle programma's zoals "Het roer om" en "Ik vertrek" en waren benieuwd wat er bij ons allemaal mis zou gaan. Geheel onnodig; de verbouwing met uitsluitend Spaanse werklui verliep werkelijk waar uitstekend. Helemaal volgens planning was ons huis 3,5 maand later omgetoverd tot een volwaardige Bed & Breakfast. Zelf kijken we dan ook met veel genoegen op die tijd terug; ondanks het feit dat het enorm hard werken was. Het contact met al onze werklui was namelijk geweldig en bovendien is het prachtig om, stapje voor stapje, alles wat je vooraf voor ogen hebt ook in werkelijkheid tevoorschijn te zien komen.


Op 12 oktober 2008 opende Casa Agradable dan uiteindelijk definitief haar deuren voor haar eerste gasten. Een perfecte openingsdag: een nationale feestdag in Spanje en bovendien de datum van het jaarlijks terugkerende traditionele feest in Arenas: La Feria de la Mula.


Terugblik


Terugkijkend op ons eerste jaar als trotse eigenaar van onze eigen B&B zijn: 'uitdagend', 'spannend', 'hectisch', 'succesvol' en 'bijzonder' de meest typerende woorden.
Uitdagend was het om aan dit avontuur te beginnen; spannend na de lancering van onze website, hoopvol wachtend op onze eerste reservering en hectisch gedurende de eerste weken dat onze B&B volgeboekt was. Want onze twijfel, die we echt wel gehad hebben hoor, bleek gelukkig ongegrond.
Tot nu toe mochten we al een heel groot aantal gasten ontvangen (sommigen zelfs al meerdere keren). En dat waren echt niet allemaal vrienden en bekenden. Heel veel onbekende gasten uit inmiddels al 8 verschillende landen mochten we begroeten. Een aantal waar we uitermate trots op zijn en waardoor we ons eerste jaar ook wel succesvol mogen noemen. Maar bovenal hebben we het als echt bijzonder ervaren, dat zoveel mensen de weg naar Arenas wisten te vinden en ons op een bezoek trakteerden. Want een traktatie was het, om al die geweldige mensen in ons huis te mogen ontvangen!!!


We hebben dan ook geen moment spijt gehad van onze keuze. Wij zijn vertrokken met een droom voor ogen en die is uitgekomen. We komen graag terug in Nederland, koesteren onze geboortegrond in Brabant, maar genieten intens van ons plekje in Zuid-Spanje.


Benieuwd naar Casa Agradable. Meer informatie staat op de website: http://www.casagradable.com/.


Mailen kan ook: info@casagradable.com.