LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

vrijdag 29 januari 2010

Autoroutes Andalusië: Ruta del sol y Aguacates

De route van de zon en avocado is 75 kilometer. Het is grotendeels een kustroute langs de zee tussen de dorpen Rincon de la Victoria en Torre del Mar, waar de teelt van subtropische producten zoals avocado en rietsuiker plaatsvindt. De route brengt u langs de volgende plaatsen: Rincon de la Victoria, Macharaviaya, Velez Malaga, Benamargosa, Benamocarra en Iznate.

De route begint in Rincon de la Victoria. Hierna volgen we de N-340 kustweg in oostelijke richting naar Torre del Mar. Na ca. 9 kilometer volgt u de weg naar Macharviaya dat u na zo’n 3 km bereikt.

Bij het verlaten van Macharaviaya keert u terug en gaat de route verder over de N-340. Langs deze kustweg zijn in de zestiende eeuw voor de verdediging van de stranden torens gebouwd. Vier van de torens zijn te vinden bij Chilches (Torre de Chilches), Benajarafe (Torre Moya), Valle Niza (Torre Jaral) en in de delta van de rivier Velez (Torre Manganeta).

Op een heuvel aan de linkerkant, na het dorp Almayate en tegenover het go-kart complex, net voor de rivier Velez staat een enorme Osborne stier. Dicht bij de monding van de rivier zijn drie belangrijke archeologische vindplaatsen. Dat zijn Toscanos, Alarcón en een necropolis op Jardin, die allemaal tussen de 8ste naar 6de eeuw voor Christus zijn gedateerd. Direct na het passeren van de rivier gaat de route verder naar de kust naar Torre del Mar. Vijf kilometer landinwaarts komen we vervolgens in Vélez-Málaga. De grootste stad van de Axarquía, met een leuk centrum, een oud kasteel en een aantal prachtige kerken.

Vanaf Vélez-Málaa gaat de route verder over de C-335 totaan het kleine dorp Trapiche. Er is hier een verbinding aan de linkerkant naar de volgende stop in Benamargosa dat op zo’n 8 kilometer van Trapiche ligt.

De route gaat vervolgens terug naar de C-335 tot en met een splitsing aan de rechterkant, zo’n 2 kilometer vóór Velez-Malaga, richting Benamocarra dat na zo’n 4 kilometer bereikt wordt. Nog 5 kilometer verder brengt ons bij de laatste stop in Iznate.

Via het kleine Cajiz is het vervolgens nog zo’n 10 kilometer rijden tot aan Valle Niza aan de kust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten