LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

zaterdag 16 januari 2010

Spaanse topwijn met een Nederlands tintje....

Op onze zoektocht naar leuke en interessante uitstapjes voor onze gasten kwamen wij ook terecht bij onze overburen van Bodegas Bentomiz.


Clara Verheij en André Both verhuisden in 1995 naar Spanje en settelden zich in Sayalonga. Clara hield zich in de beginjaren na de emigratie bezig met de exploitatie van een Talenschool in Cómpeta. André startte een succesvol bouwbedrijf. Aanvankelijk produceerden zij uitsluitend als hobby eigen wijn op de daarvoor herstelde wijngaard, die naast hun traditionele finca lag. Zij namen vervolgens een deskundig oenoloog in de arm en naarmate de tijd vorderde werden de wijnen die zij produceerden steeds beter. In 2003 besloten zij daarom officieel Bodegas Bentomiz te openen.


De wijnen werden genoemd naar een Arabisch plaatsje dat ooit in de buurt van Bodegas Bentomiz en Casa Agradable heeft gelegen: Ariyanas. Een heel toepasselijke naam, die "geurig" of "aromatisch" betekent.
Onze methode is erop gericht een lichte aromatische, zuivere en frisse wijn te bereiken met alleen zijn natuurlijke suikers en alcohol.
Alle wijnen worden zo zuiver mogelijk gehouden. De gisting wordt gestopt door sterke koeling van de most en er wordt geen alcohol toegevoegd.


Bodegas Bentomiz heeft haar sporen in de afgelopen zeven jaar wel verdiend. Het unieke karakter van de Moscatel druif, de moderne vinificatie en grotendeels biologische werkwijze, leveren elegante wijnen op die inmiddels in tal van landen in toprestaurants worden geschonken en bijzonder worden gewaardeerd.


Op afspraak verzorgd Bodegas Bentomiz een rondleiding met proeverij. Voor groepen vanaf 8 personen is een combinatie met een tapasarrangement mogelijk.