LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

dinsdag 22 december 2009

Málaga, culturele hoofdstad

Málaga stad ligt op 45 autominuten van Casa Agradable en is een hele mooie bestemming, die zeker de moeite van een bezoek waard is.


De meeste mensen denken nog steeds, dat Málaga alleen van belang is vanwege haar luchthaven, maar het tegendeel is meer dan waar.


Sinds zo´n 5 jaar vindt er een heuse upgrade plaats in Málaga. De ´malaguenos´ hebben de ambitie om in 2016 de culturele hoofdstad van Europa te worden. En daar kunt u nu al van profiteren, want de stad werkt volop aan een reeks projecten.


Picassoliefhebbers kunnen terecht in het Picassomuseum waar bijna 200 werken van de schilder te bewonderen zijn. De werken zijn door Picasso´s familie geschonken. Ook is zijn geboortehuis te bezichtigen aan de Plaza de la Merced. Verder is er het eigentijdse Centro de Arte Contemporáneo met kunst uit de 20e en 21e eeuw.


De havenstad was het toevluchtsoord van heel wat volkeren, van de Feniciers, de Romeinen tot de MOren. De indrukwekkende Alcazababurcht, het hoger gelegen Castillo de Gibralfaro en het Romeinse Theater, zijn daar een mooi voorbeeld van.


Verder zijn de Kathedraal, de overdekte markt, het park, de stierenvechtersarena nog enkele voorbeelden van alle bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

Maar wanneer u in Málaga bent moet u natuurlijk ook proeven van de overheerlijke tapas en de zoete Málagawijn, die in de verschillende tapasbarretjes in het centrum te vinden zijn, waarvan Bodega El Pimpi een goed voorbeeld is.


Proef de geuren en kleuren van een nog authentieke Spaans stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten