LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

zaterdag 23 januari 2010

Autoroutes Andalusië: Ruta de la Pasa (Route van de rozijn)

De Ruta de la Pasa (route van de rozijn) is 62,5 kilometer lang en loopt door dorpen en de regio van Zuidwest Axarquía via de heuvels van de Montes de Malaga. Onderweg komt u langs de dorpjes Totalan, Comares, Cutar, El Borge, Almachar en Moclinejo. Dit zijn allemaal kleine witte steden en dorpen met Moorse overblijfselen. De belangrijkste teelt is die van wijnstokken, waarvan de druiven worden gebruikt voor krenten en rozijnen, in de zon gedroogd, en hoogwaardige muscatelwijn. Het landschap wordt gekenmerkt door de bedden waarop de druiven te drogen worden gelegd.


De route begint in La Cala, een gedeelte van Rincon de la Victoria aan de kust en leidt na 9 km, tot de eerste stop op de route: Totalan. Het landschap is licht glooiend, gevuld met struiken, struiken, wijngaarden en amandelbomen.


Na 7 kilometer, leidt de weg van Totalan via Olias met haar kerk uit de zestiende eeuw: Sant Vicente Ferrer. De volgende 20 kilometer leidt de weg u verder omhoog, langs de piek van de Santopitar die een hoogte van 1,020 meter heeft en waar u mooie vergezichten op de baai van Málaga en de Axarquía, en langs de ruïnes van Masmullar om vervolgens Comares te bereiken.


Zo’n 7 kilometer na Comares komt men op een T-splitsing. Hier houden we rechts aan richting Benamargosa en vervolgens naar Cutar, op zo’n 17 kilometer van Comares gelegen. De volgende stop op de route is nog eens 5 kilometer verder naar El Borge en vervolgens zo’n twee kilometer naar Almachar. Het landschap tussen de twee dorpen is glooiend en ook hier staan de hellingen vol met wijnstokken en de typische Spaanse finca’s met droogbedden voor de druiven.


De laatste stop op de route is nog eens 8 kilometer verder in Moclinejo. Vanaf hier is het nog eens elf kilometer tot aan de kust bij Rincon de la Victoria.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten