LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

vrijdag 29 januari 2010

Autoroutes Andalusie: Ruta del Sol y Vino

De route van zon en wijn is 55 kilometer lang, en loopt door het oostelijke gedeelte van de Axarquía. Zowel door het binnenland als langs een gedeelte van kuststrook. Op deze route worden de dorpen Algarrobo, Sayalonga, Competa, Canillas de Albaida, Torrox, Frigiliana en Nerja aangedaan. De route bevat belangrijke toeristische locaties zoals Nerja en Frigiliana.

De tocht door het binnenland loopt door de bergen van de van het Sierra Almijara en de dorpen hebben veel van hun oorspronkelijke Moorse structuur behouden. De belangrijkste landbouwproducten in de gebieden rond deze dorpen is de druivenmost, waaruit vele goede wijnen geproduceerd worden.

Algarrobo is het uitgangspunt van de route. Algarrobo ligt zo’n 5 kilometer oostwaarts van Torre del Mar en kan bereikt worden via de kustweg N 340 naar Algarrobo Costa en vervolgens 4 km richting het binnenland naar Algarrobo.

De volgende stop ligt op 5 kilometer van Sayalonga met onder meer Bodega Bentomiz, waar de inmiddels zeer bekende Ariyanas wijnen geproduceerd worden.

Dezelfde weg brengt u na nog eens 9 kilometer via een bochtige bergweg tot aan Competa. Na deze stop is het nog slechts 3 km naar Canillas de Albaida, de volgende stop op de route. Voor de volgende stop keren we terug naar Competa om vervolgens de weg naar Torrox te volgen, dat circa 15 kilometer verder ligt.

Vanuit Torrox gaat u dan allereerst richting Torrox Costa om van daaruit de kustweg in oostelijke richting naar Nerja te volgen. Op deze route vindt u twee wachttorens uit de zestiende eeuw, de Torre del Morche en de Torre de Calaceite. De vesting van Castle Bago bevond zich eerder tussen deze twee torens.

Na 8 kilometer kustweg met rotsen en kleine stranden aan de rechterzijde komt u aan op een splitsing waar u linksaf slaat richting Frigiliana. Een bijzonder mooi bergdorpje dat al meerdere keren is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Andalusië.

Na het bezoek aan Frigiliana keert u terug naar het eindpunt van de route: Nerja. Een kustplaats dat een bezoek meer dan waard is met haar mooie stranden, het bekende Balcon de Europa en grotten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten