LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

vrijdag 29 januari 2010

Autoroutes Andalusië: Ruta del Aceite y Montes

De route van olie en de bergen is 62,5 kilometer lang en loopt door bergachtig terrein in het noordwesten van de Axarquía.

De sfeer en ook het klimaat is hier anders dan die aan de kust, waardoor het in zomer wat warmer is en het in de winter meer regent.

De olie in de naam van de route slaat op de olijfolie van de regio, die als een van de beste van de wereld wordt beschouwd.

Gedurende de route worden de gemeenten Viñuela, Alcaucin, Periana, Alfarnate, Alfarnatejo, Riogordo en Colmenar aangedaan.

De route begint in het dorp van Viñuela op de C-335 14 kilometer naar het noorden van Vélez-Málaga. De volgende stop wordt bereikt door de C-335 nog 4 kilometer verder te volgen en daarna een weg van 5 kilometer naar Alcaucin te volgen.

De derde stop op de route is Periana, op een afstand van 13 kilometer van Alcaucin. Na het verlaten van Periana blijven wij op de C-340 totaan het punt waar je rechtsaf slaat richting Alfarnate. Dit is het meest noordelijke dorp op de route.

De weg naar Alfarnate heeft enkele van de meest spectaculaire vergezichten in de Axarquia op La Maroma (de hoogste berg van de regio), het meer van Viñuela en de kust. Slechts 3 kilometer van Alfarnate ligt het dorp van Alfarnatejo. De route wordt voortgezet met een terugkeer naar de C-340 langs de rivier Sabar. Op de T-kruising met de C-340 slaan we rechtsaf en volgen we gedurende 8 kilometer de weg naar Riogordo, gelegen in de vallei van de Cueva rivier. De laatste stop vindt plaats in het nabijgelegen en zeer populaire witte dorpje Colmenar.

Een terugkeer naar Vélez-Málaga is mogelijk via Málaga langs de weg van de berg C-345 of via de N-321 door Casabermeja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten