De Día del Níspero is een feestdag waarop de landbouw, gastronomie en folklore van de streek gecombineerd worden. Gedurende de dag worden bezoekers in de gelegenheid gesteld om de mispels, de mispeljam en alle andere variaties van dit fruit, die op tradiotionele wijze bereid zijn, te proeven. Hoewel de oogst van de mispel natuurlijk het uitgangspunt voor deze dag vormt, krijgt u ook vele andere typische streekgerechten voorgeschoteld en wordt de Vino de Terreno natuurlijk ook rijkelijk geschonken.
Bovendien vinden er gedurende de dag veel optredens plaats van folklore groepen, flamenco dansers en wordt alles opgeluisterd door verschillende musici.
Dit feest is een manier om de mispels, waarvan Sayalonga de grootste producent in Andalusië is, te promoten. Boven staan de mispels van Sayalonga ook bekend vanwege de grootte, maar met name de kwaliteit.
6 mei 2012 is dus de dag om een bezoek te brengen aan Sayalonga. Het programma start om 11.00 uur en gaat over het algemeen, als het weer het toelaat, tot in de late avond door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten