LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

dinsdag 13 april 2010

Día del Níspero Sayalonga: 2 mei 2010

Vanaf het terras van onze Bed & Breakfast kijken wij uit op Sayalonga. Hier wordt elk jaar op de eerste zondag van mei de "Día del Níspero" (de dag van de mispel) gevierd.


De Día del Níspero is een feestdag waarop de landbouw, gastronomie en folklore van de streek gecombineerd worden. Gedurende de dag worden bezoekers in de gelegenheid gesteld om de mispels, de mispeljam en alle andere variaties van dit fruit, die op tradiotionele wijze bereid zijn, te proeven. Hoewel de oogst van de mispel natuurlijk het uitgangspunt voor deze dag vormt, krijgt u ook vele andere typische streekgerechten voorgeschoteld en wordt de Vino de Terreno natuurlijk ook rijkelijk geschonken.

Bovendien vinden er gedurende de dag veel optredens plaats van folklore groepen, flamenco dansers en wordt alles opgeluisterd door verschillende musici.

Dit feest wordt inmiddels al meer dan 80 jaar gevierd en is een manier om de mispels, waarvan Sayalonga de grootste producent in Andalusië is, te promoten. Boven staan de mispels van Sayalonga ook bekend vanwege de grootte, maar met name de kwaliteit.


Gedurende de dag heeft u natuurlijk ook de mogelijkheid om het dorp verder te verkennen. Er zijn mooie wandelroutes door het dorp en de omgeving beschikbaar.

Daarbij mag u natuurlijk de bekende ronde begraafplaats van Sayalonga, uniek in Spanje, niet missen. Ook de moeite van het bezoeken waard is het Museo Morisco, elke dag geopend van 08.00 tot 14.00 en van 16.00 tot 18.00 uur.

2 mei 2010 is dus de dag om een bezoek te brengen aan Sayalonga!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten