LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

woensdag 29 januari 2014

Carnaval staat weer voor de deur


Vanaf 11 november maakt men zich met name in het zuiden van Nederland al weer op voor Carnaval, maar het echte feest barst dit jaar pas los op zondag 1 maart 2014. Vanaf die zondag is het (officieel) weer Carnaval in Nederland!
 
Ruim een week daarvoor start in Málaga het Carnavalsfeest, dat dit jaar van 22 februari tot 2 maart op het programma staat. Een feest dat weliswaar dezelfde oorsprong heeft, maar wel op een geheel andere manier gevierd wordt dan in Nederland. Desondanks staat ook in Málaga de vrolijkheid, humor en gezelligheid centraal.

Het programma voor dit jaar ziet er ruwweg als volgt uit:

Zaterdag 22 februari – 21:30 uur.
Gran Gala Carnaval Málaga. Locatie : Plaza de la Constitución.
Dit is een groot gala met muziek en verschillende optredens. Tijdens dit gala worden de prinsen en prinsessen bekendgemaakt, als ook de ‘God en Godin’ van het Carnaval.

Zondag 23 februari – 12:00 uur.
Bekendmaking van de prinsen, prinsessen en goden bij de kinderen. Locatie: Plaza de la Constitución.

Vanaf 17.00 uur grote optocht door het centrum van Málaga. Dit is een van de hoogtepunten van het Carnavalsfeest.

 
Maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 februari – vanaf 20:00 uur.
Al weken voor carnaval vindt er in Málaga in de theaters een strijd om het winnende carnavalslied plaatsen. De liedjes staan bol van de humor. De sketches en liedjes van de competitie worden op straat ten gehore gebracht.

De finale van dit Carnavalconcours (liederen) vindt plaats op Plaza de la Constitución op donderdag 27 februari van 20.30 uur.

Vrijdag 28 februari – 20:30 uur.
Zang en dans. Locatie: podium bij Plaza de la Constitución.

Zaterdag 1 maart vanaf 20:00 uur.
20:00 uur. Batalla de las Flores: optocht met groepen, clubs en verenigingen uit Málaga (Calle Marqués de Larios)
21:00 uur. Zanggroepen in het centrum.
21:30 uur. Drag Queens verkiezing. Locatie: Plaza de la Constitución
23:30 uur. Feest in bars en clubs in Málaga centrum, waarbij bezoekers verkleed zijn.

Zondag 2 maart Domingo de Piñata.
Vanaf 12.00 uur: Gran Boqueroná: groot feest met natuurlijk volop eten voor alle deelnemende zanggroepen en deelnemers van carnaval 2014 op Calle Marqués de Larios.

Carnaval in Málaga eindigt traditiegetrouw met de begrafenis van El Boqueron (de ansjovis). Dit is een symbool van de inwoners van Málaga (Málagueños). Zij worden in de volksmond dan ook “boquerones” genoemd.


Vanaf 16.00 uur gaat deze ‘vis’ in een optocht van het centrum (Calle Marqués de Larios) naar het strand van La Málagueta. Op het strand wordt hij verbrand. Hiermee komt er een einde aan het carnavalsfeest.

Carnaval in Málaga is ook voor iemand die niets met carnaval heeft een bijzondere happening om mee te maken. Gecombineerd met een bezoek aan tal van andere bezienswaardigheden in de streek wellicht een goede reden om het zonnige zuiden eens op te zoeken.

Bij B&B Casa Agradable bieden wij u graag een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan deze streek. Bezoek onze website en check de beschikbaarheid. In februari profiteert u bovendien nog van onze speciale Wintertarieven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten