LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

dinsdag 4 februari 2014

Een kijkje in de geschiedenis van Andalusië


Het Renaissance-paleis Villalán uit de 16e eeuw, staat midden in het historische centrum van Málaga. In dit gebouw werd de omvangrijke kunstverzameling van Carmen Thyssen-Bornemisza ondergebracht.

Wanneer je door de prachtig verlichte kunstzalen loopt, word je direct herinnerd aan de enorme exotische aantrekkingskracht van Andalusië. De overweldigende verzameling van Andalusische kunst uit de 19e en 20e eeuw geeft een inkijk in de romantische landschappen rond de Middellandse Zee en laat zeer sprekende scenes uit het dagelijkse leven op zowel het platteland als in de stad zien.

In de schilderwerken zijn de meest uiteenlopende thema’s verwerkt; van spelende kinderen rond een bron tot vol beladen paardenkarren; kleurrijke scenes van de Feria in Sevilla, vissers, die hun vangsten in de haven van Málaga lossen, de Feria in Córdoba, de beroemde Romería door het landschap van Huelva, gewonde stierenvechter in de Arena, de boetelingen tijdens de processies gedurende Semana Santa, bandieten die in de kloof van Ronda een schuilplaats zoeken of het exotisch aandoende beeld van een Arabisch karavaan bij hun aankomst vanuit Noord-Afrika.

Al deze momenten zijn typerend voor het romantische Andalusië en voor velen zijn de tentoongestelde schilderijen ook representatief voor de rest van Spanje. Het is een weergave van de cultuur en  geschiedenis, maar natuurlijk ook de fantasie van schilders, schrijvers en reizenden, die naar Andalusië gekomen waren om het zuidelijkste deel van Europa te leren kennen. Een land van siëstas, grote gezinnen, katholieke gebruiken en een groot bijgeloof.

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is een geweldige gelegenheid om bijna letterlijk een kijkje te nemen in deze prachtige Andalusische geschiedenis!
 
Tot 26 april 2014 kunt u ook de tijdelijke expositie: Courbet, Van Gogh, Monet en Legér nog bezoeken.

Het museum is te vinden aan Calle Companía 10 in Málaga, is op maandag gesloten en verder alle dagen van de week tussen 10.00 en 20.00 uur geopend.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten