LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

zondag 26 april 2015

Drie nieuwe musea in Málaga.

Málaga is booming en werd onlangs in een Britse krant "het nieuwe Barcelona" genoemd. Of dat echt zo is, laten we in het midden, maar het is een feit, dat Málaga in de afgelopen jaren enorm veranderd en vooral enorm opgeknapt is. Wij zijn dan ook enorm blij dat we binnen 45 minuten vanaf onze B&B onze auto midden in het centrum van Málaga kunnen parkeren.

Sinds wij hier zeven jaar geleden neerstreken, is vrijwel het gehele centrum van Málaga autovrij gemaakt, zijn alle verpauperde oude panden in de stad gerestaureerd en heeft de stad er een keur aan restaurants en bars bijgekregen. Daarnaast werd het oude havengebied getransformeerd tot een mooie aantrekkelijke wandelpromenade met uiteenlopende bars, restaurants en winkels.

Op cultureel gebied heeft Málaga ook enorm veel te bieden. Niet alleen het Picasso Museum trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers, maar ook het enkele jaren geleden geopende Carmen Thyssen museum is een enorme verrijking van het culturele aanbod in Málaga gebleken. Als ook natuurlijk de al bestaande musea zoals het CAC Málaga, het automuseum, het interactieve muziekmuseum en het bijzondere glasmuseum dat de komende jaren ook verder zal worden uitgebreid.

In 2015 komen daar nog eens 3 musea bij. Afgelopen maand heeft al de opening van de allereerste dependance buiten Parijs van het Centre Pompidou plaatsgehad. Zo'n 100 werken worden er tentoongesteld in het nieuwe museum in de haven, op de hoek van Muelle Uno en Muelle Dos, dat gekenmerkt wordt door een grote vierkante glazen kubus en voor een groot deel ondergronds gehuisvest is.

Naast Centre Pompidou heeft ook het Russische Staatsmuseum uit Sint Petersburg ervoor gekozen binnenkort een dependance in Málaga te openen. Deze dependance wordt ondergebracht in een gerestaureerde oude tabaksfabriek, net buiten het centrum, dicht bij het bestaande Mueso Automovilístico.

Tegen het einde van het jaar zal dan, na jarenlange renovatiewerkzaamheden, het nieuwe Málaga museum worden geopend aan de voet van het Alcazaba en Gibralfaro. In het Palacio de Aduanas (het oude douanegebouw) wordt zowel het archeologische stadarchief als de collectie van het museum van de schone kunsten ondergebracht.

Kortom: nog meer reden om deze prachtige stad te bezoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten