LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

woensdag 18 januari 2012

Patio de los Leones in het Alhambra te Granada weer te bezichtigen.

De afgelopen jaren waren de leeuwen van het bekende Patio de los Leones in het Alhambra voor onderhoud weggehaald en moesten bezoekers het daarom zonder de beroemde fontein doen, omdat eveneens het bewateringssysteem onder de fontein aan vervanging toe was.

De Patio de los Leones is een van de meest bekende plekken in het wereldberoemde Moorse complex Het Alhambra, dat de afgelopen jaren het meest bezochte monument in Spanje was.

In 2002 is men gestart met de restauratie van de eerste leeuw; in 2007 werden de overige 11 leeuwen voor restauratie weggehaald. Terwijl de leeuwen weg waren voor een uiterst zorgvuldige renovatie, werd tevens het bewateringssysteem van de fontein hersteld en vernieuwd.

Eind 2011 meldden wij al via Twitter dat de renovatie voltooid was. Vanaf dat moment werden de leeuwen op hun oorspronkelijke plaats teruggezet en enkele dagen geleden werd het gehele renovatieproject afgerond door het in werking stellen van het bewateringssysteem.

Vanaf nu kunnen de miljoenen bezoekers van het Alhambra dus het gehele complex weer in volle glorie bewonderen.

Bent u ook van plan een bezoek te brengen aan het Alhambra te Granada. Zorg dan dat u tijdig toegangskaarten regelt, om teleurstelling te voorkomen. Want zoals gezegd is het Alhambra het drukst bezochte monument van Spanje en bovendien geldt er een limiet voor het aantal bezoekers per dag.

Online toegangskaarten reserveren kan via: www.alhambra-tickets.es.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten