LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

maandag 23 januari 2012

Semana Santa


Als je op zoek bent naar een onvergetelijke korte vakantie voor in het voorjaar, dan is de week voor Pasen de perfecte tijd voor een weekje Andalusië. Deze week, ook wel Semana Santa of "de Heilige Week" genaamd, is een van de hoogtepunten van de jaarlijkse evenementen in Andalusië.

Semana Santa is het feest van de boetedoening, maar wordt zeker niet stil binnen in de kerk gehouden. Dat past niet bij de inwoners van Andalusië. Zij vieren dit feest op straat, luidruchtig als ze zijn en hoewel de naam van het feest anders doet vermoeden, allesbehalve treurig.

De cofradías of hermandades (broederschappen) trekken niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk het boetekleed aan. In lange gewaden en voor niet-Spanjaarden een beetje luguber ogende puntmutsen, trekken de boetelingen van de kerk in hun wijk, via een vaste route op een vaste dag en vast tijdstip door de straten. Ieder broederschap draagt dan hun eigen heiligenbeeld in een processie door de straten op een paso (draagbaar). Deze beelden symboliseren het lijden van Jezus en Maria en de pasos zijn enorm zwaar. Daarom zijn er soms wel 100 of 150 man nodig om de beelden door de straten te dragen.

Zoals gezegd gebeurt dit alles niet in doodse stilte; de muziek en de liederen die hen begeleiden klinken allesbehalve triest. En de duizenden toeschouwers langs de route, doen daar vaak nog graag een schepje bovenop.

Semana Santa loopt vanaf Palmzondag totaan Paaszondag. In elke Andalusisch stad of in elk Andalusisch dorp vinden er processies plaats. De meest belangrijke en indrukwekkende vanaf witte donderdag (Jueves Santos) totaan Pasen. Velen trekken 's avonds en 's nachts door de straten en zorgen in het kaarslicht voor een indrukwekkend schouwspel dat je niet mag missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten