LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

dinsdag 7 februari 2012

Spanje klimaat: wanneer is de beste periode om naar Spanje op vakantie te gaan?

Hoe is het klimaat eigenlijk en wanneer is de beste periode om op vakantie te gaan?? Dat zijn vragen die elke vakantieganger zich stelt. Het klimaat in Spanje is heel divers, dus niet zomaar even kort uit te leggen.

Onze Bed & Breakfast is gelegen in de Axarquía, dus beperken wij ons maar even tot deze streek.

Met haar subtropische temperaturen staat de Axarquía bekend om het beste klimaat in Europa. De regio wordt begrensd door de Middellandse Zee in het zuiden en bergen, die het gebied beschut houden, in het noorden. Het gebied beslaat 1.021 vierkante kilometer binnen het oostelijke deel van de Andalusische provincie Málaga. Het gebied loopt van de oostkant van Málaga tot het oosten van Nerja en in het binnenland tot aan Alfarnate.

Het natuurlijke subtropische klimaat wordt gekenmerkt door hete zomers, milde winters en zeer geringe regenval voor en na het zomerseizoen. Dit wordt verder beïnvloed door de geografische ligging. Hoge bergen in het noorden en oosten zorgen voor een barrière tegen koude noordenwind en de 50 kilometer kustlijn behoudt milde temperaturen in de winter. Het gebied kent een gemiddelde van 8,3 zonuren per dag.

Over het algemeen is januari de koudste maand met een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 en minimumtemperatuur van 7 graden. Augustus daarentegen is de warmste maand met een gemiddelde maximumtemperatuur van 29 graden en minimumtemperaturen van 20 graden.

Er zijn meerdere websites waar u de laatste informatie over het weer in Spanje en elke willekeurige streek of plaats kunt vinden. Enkele voorbeelden voor het opzoeken van het weer op uw vakantiebestemming in Spanje zijn: www.weeronline.nl / www.eltiempo.es / www.tutiempo.es.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten