LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

zaterdag 13 maart 2010

Nerja: balkon van Europa

Nerja ligt ongeveer 35 km. van Bed en Breakfast Spanje, Casa Agradable. Het is een karakteristieke kustplaats dat weliswaar iets drukker is dan de overige kustplaatsen aan de oostelijke Costa del Sol, maar nog niet helemaal bedorven is door het toerisme.

Het centrum ademt nog steeds het echte Spaanse karakter uit, met haar witte huisjes, smalle straatjes en pleintjes. Het dorp is al meer dan 500 jaar oud en is vooral bekend vanwege haar beroemde grot (La Cueva de Nerja) net even ten oosten van het dorp. Deze grot werd in 1959 ontdekt en is dagelijks voor bezoekers opengesteld. De zalen die het dichtst bij de ingang liggen kunnen bezocht worden en van tijd tot tijd worden er theatervoorstellingen gehouden. Naast het grot is er nog een klein museum waar prehistorische vondsten tentoongesteld worden.

Maar niet alleen deze grot, ook het Balcón de Europa trekt veel dagtoeristen aan. Dit is een rotspunt die uitsteekt in zee, waar vandaan een mooi uitzicht op de rotsachtige kustlijn geboden wordt.

De rots is eigenlijk het restant van een negende eeuws Moors fort. Het balkon ligt midden in het centrum en daarom een goed uitgangspunt om Nerja verder te verkennen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten