LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

zaterdag 13 maart 2010

Tapas

Tapas zijn kleine hapjes van de meest uiteenlopende samenstelling en zijn inmiddels in Nederland en België heel modern; een grote stad kan inmiddels niet meer zonder een Tapas-restaurant en in de boekenzaak vindt je een keur aan speciale kookboeken over Tapas.

De oorsprong van de Tapas moet gezocht worden in het gebruik om een glas wijn of sherry voor vliegen etc. af te schermen met behulp van een dekseltje (tapa).

Het dekseltje werd geleidelijk een schoteltje met een klein hapje, zoals wat serrano ham, een stukje geitenkaas of wat chorizo.


Binnen de afgelopen tientallen jaren zijn de tapas echter uitgegroeid tot een compleet gerecht, dat ook in grote porties (ración) besteld kan worden. Het assortiment is sterk uitgebreid; naast de traditionele tapas staan nu ook diverse aardappel, vis-, vlees- en groentegerechten op de kaart.
Tapas worden aan het eind van de middag of begin van de avond gegeten als afsluiting van de middag of voorafgaande aan het diner. Maar door het uitgebreide assortiment is het ook mogelijk een complete maaltijd van verschillende tapas samen te stellen.

Een ideale manier om kennis te maken met de Spaanse keuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten