LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

donderdag 18 maart 2010

Nieuwe terminal vliegveld Málaga geopend.

Afgelopen maandag is de nieuwe T3 terminal van het vliegveld van Málaga, in het bijzijn van de minister van Ontwikkeling, de president van Andalusië en overige hoogwaardigheidsbekleders, officieel door Koning Juan Carlos geopend. Er is ruim 300 miljoen Euro geïnvesteerd in de nieuwe terminal. Met 48 incheckbalies kan de terminal nu minstens 9.000 personen per uur aan. De parkeerplaats biedt ruimte aan 3.700 auto’s op de parkeerplaats. Het werk aan de nieuwe terminal begon in 2005 als onderdeel van het Plan Málaga dat verdrievoudiging van het aantal passagiers op het vliegveld van de Costa del Sol naar 12 miljoen per jaar beoogt.

De nieuwe terminal heeft ook veel winkels en hosteleria die op een oppervlakte van 11.000 vierkante meter de passagiers veel te bieden hebben. Er zul zo’n dertig vliegmaatschappijen gaan vliegen vanuit en naar de nieuwe terminal. Dit zijn hoofdzakelijk maatschappijen vanuit de Schengenlanden; terminal T2 zal de maatschappijen ontvangen die buiten dit Internationale akkoord vallen. Inmiddels hebben vliegmaatschappijen als Ryanair, Air Berlin en Easy Jet al aangekondigd vanaf juni dit jaar meer vluchten en routes te beginnen vanaf en naar het vliegveld van Málaga.

Zo start Ryanair vanaf 23 juni 2010 met vluchten vanuit Eindhoven en Maastricht en heeft het tevens aangekondigd van plan te zijn vanaf november van dit jaar Málaga ook vanuit Oostende aan te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten