LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

woensdag 17 februari 2010

Ronda

Het zeer goed bewaard gebleven stadje, een van de oudste van Spanje, ligt op 740 m hoogte op een rotspunt en is door de beroemde 18e eeuwse Puenta Novabrug over een diep ravijn verdeeld in een oud en nieuw gedeelte. De drukste straat met winkels, de Calle Espignel, ligt in het nieuwe deel. De oude wijk is rustig en charmant. Je kunt er mooie, oude huizen en kerken bezoeken als Casa del Rey Moro, Palacio del Marques de Salvatierra, Palacio de Mondragon, Sta Maria la Mayor en de Banos Arabes.

Nadat de Romeinen er een belangrijk handelscentrum van hadden gemaakt vestigden de Arabieren er een emiraat dat in 1485 veroverd werd door Ferdinand, de Katholieke Koning. Ook Napoleon was er (1808).

Ga ook genieten van het fraaie uitzicht vanuit de Alameda Tajo, het park rechts naast de arena. De geschiedenis van Carmen heeft zich hier afgespeeld en niet in Sevilla. Ook Hemingway en Orson Welles waren beroemde gasten van de stad. Als je de Puerto Carlos V doorgaat kom je op de plaza Ruedo Alameda in de volkswijk San Francesco. Hier vindt je leuke barretjes en restaurantjes.

Uit de 18e eeuw is ook de arena, de oudste van Spanje. Alleen bij uitzondering nog in gebruik. Bij het arenagebouw zijn toiletten.


Bron: www.andalusie-info.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten