LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

woensdag 3 februari 2010

Carnaval in Spanje: weer terug van weggeweest.

Vroeger werd overal in Spanje Carnaval uitbundig gevierd. Maar toen Franco in Spanje de macht overnam verbood hij carnaval uit angst dat de mensenmassa zich tijdens het feesten tegen hem zou keren. Vanaf dat moment konden de mensen alleen maar in het diepste geheim carnaval vieren.

De eerste carnavalsfeesten in Spanje werden in de acttiende eeuw gehouden. In 1917 kreeg het zijn huidige vorm. Carnaval is weer een echt straatfeest en Carnavalszondag valt altijd 7 weken voor Pasen./div>
De winter loopt ten einde en de vastentijd staat voor de deur. Het eindigt op of net na Aswoensdag met de begrafenis van Sardine, waarbij een nep Sardine, die de winter voorstelt, wordt begraven of verbrand. De historisch juiste verklaring voor het ontstaan van dit feest is nog altijd niet bekend omdat er verschillende verklaringen zijn volgens meerdere onderzoekers.

Hoewel het Carnavalsfeest nog altijd niet in zijn volle glorie hersteld is, is het wel weer in opkomst in Spanje en wordt er in veel dorpen en steden weer volop aandacht aan besteed. Het Carnaval in Santa Cruz. (Een stad in Spanje, in de provincie Tenerife.) en in Cádiz wordt al sinds jaar en dag tot een van de grootste gerekend, maar ook in Málaga is het inmiddels weer een waar volksfeest, waar hele groepen zich gedurende het jaar op voorbereiden en naar uitkijken. In de weken voor Carnaval worden er in de Theaters door verschillende groepen in een wedstrijd optredens verzorgd gevolgd door verkiezing van Prins en Prinses, de grote Carnavalsoptocht op Carnavalszondag en verschillende feesten op de dagen daaropvolgend, waaronder ook de verbranding van de Boquerone. Een schema van de festiviteiten kunt u onder andere vinden op: http://www.carnavaldemalaga.com/.

Carnavalszondag valt dit jaar op 14 februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten