LASTMINUTE AANBIEDING B&B MALAGA, CASA AGRADABLE

LASTMINUTE AANBIEDING OF EEN SPECIAAL ARRANGEMENT

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

zondag 7 februari 2010

Córdoba, een smeltkroes van oud en nieuw

Córdoba is vooral bekend vanwege zijn Grote Moskee of Mezquita, die een van de belangrijkste Islamitische monumenten van Europa is. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan op het eerste gezicht het geval lijkt.

Zo zijn de Joodse Wijk of Judería met zijn indrukwekkende synagoge minstens even boeiend om te ontdekken. De smalle, sfeervolle straatjes nodigen je uit om er uren in rond te dwalen.


De architectuur van de stad is overwegend Moors, maar ondanks het verleden dat hierin verder leeft, is ook het moderne leven volop in het stadsbeeld geïntegreerd.
Kunst en cultuur worden hoog in het vaandel gedragen. Zo kun je er tal van boeiende musea en tentoonstellingen te bezoeken, die zowel bekende als minder bekende artiesten een platform bieden. Als je van lekker mediterraan eten houdt, zul je hier zeker je gading vinden. De vele restaurants in het oude stadscentrum serveren de heerlijkste gerechten en uiteraard ook alle mogelijke soorten tapas.

Tenslotte telt de stad ook heel wat kleine en fijne boetieks met uiteenlopende ambachtelijke producten. Toch ontbreken ook de trendy kleding- en schoenenzaken niet, dus met shoppen bent je in Córdoba al gauw enkele uren zoet.

Córdoba ligt op zo'n 2 uur rijden van Bed & Breakfast Casa Agradable en voor degene die een autorit niet afschrikt dus zeker het bezoeken waard.

Bron: http://www.take-a-trip.eu/
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten